2018-11-10 Dubé & Näsbom

Sébastien Dubé – kontrabas
Torbjörn Näsbom – nyckelharpa, fiol

Torbjörn Näsbom på nyckelharpa och fiol, som ursprungligen kommer ifrån den uppländsk tradition med läromästare som Viksta-Lasse och Eric Sahlström. Senare flyttar han till Umeå, och har varit aktiv i Norrland, Västerbotten, Norge och Finland, som gör honom till en väldigt spännande spelman. Han har skrivit många egna låter som spelas av många i hela spelmansvärlden.

Torbjörn Näsbom – nyckelharpa, fiol / Sébastien Dubé – kontrabas

Torbjörn Näsbom – nyckelharpa, fiol / Sébastien Dubé – kontrabas

2014, fick han den stora priset av Zornmärket i Guld. Torbjörn Näsboms spel kunde beskrivas som, otrolig expressiv, virtuost, innovatör, och traditionsbärande

Sébastien Dubé på Kontrabas, har visat sig i många olika musikstilar; från Jazz, Blues, Världsmusik, Folkmusik, Klassik och vidare… och klara sig alltid på ett fint och elegant sätt!

Dubé älskar att använda sin kontrabas på nya och spännande sätt, som gör hans spel väldigt virtuost och expressivt; en glädje utöver det vanliga. När det gäller Folkmusik, är det faktisk Torbjörn Näsbom som startade sin stora resan i den Svenska spelmans tradition. Tillsammans, kommer dom att bjuda på tradition med egna låtar… fast i den enda syfte, som är: Från Kärlek till Glädje, och alla andra känslor i mellan!!!

Comments are closed