Dans

Under våren 2019 forsätter Felan sin satsning på danskursen. Kurstillfällena är fristående vilket innebär att du kan delta vid ett eller flera tillfällen. 

Vi är glada att kunna presentera två danskurser med de två välrenommerade dansinstruktörer från Torbjörn Sjöberg och Yvonne Hansen från Dalarna.

2 feb och 6 april 2019 kl 13:00-16:00 / Plats Teaterladan, Wadköping
Följ länk till Sensus för anmälan – Eller läs vidare på sidan för kurser >>>

Folkmusik är intimt sammankopplad med dans. Felankvällarna inleds 18:30 med 45 minuter dansstuga (undantag kan förekomma). Det är olika danstema varje Felankväll. Det kan variera mellan vals, shottis, polska och hambo.

19:30 följer konsert och sedan är det dans till levande musik under resten av kvällen fram till midnatt. Mer omfattande kurser i dans erbjuds också regelbundet.

Alla är välkomna på dansgolvet, oavsett om man är nybörjare eller van dansare, oavsett om man göra sina första danssteg i en polska eller om man eftersträvar att i första hand hitta det bästa samspelet i stunden tillsammans med danspartnern och den musik man dansar till.

Ett exempel på hur folklig dans kan se ut och upplevas framgår av videoklippet nedan där människor, musik och dans vävs tätt samman.

Stillbild ur folkdansvideon "Connection - Flow and Contact"

Stillbild ur folkdansvideon ”Connection – Flow and Contact”

Dansare; Johanna Levin / Michael Ågren
Spelman;  Jörgen Stenlund
Producent; Jörgen Stenlund
Foto; Agnes Stenlund
Inspelning; Andreas Beskow
Assistent; Sören Reinered


Comments are closed.