Dans

Under hösten 2018 satsar Felan stort på fyra danskurstillfällen a´ tre timmar med Mats Åkerberg som danspedagog. Kurstillfällena är fristående vilket innebär att du kan delta vid ett eller flera tillfällen. Vid deltagande erhåller du rabatt på kvällsinträdet för aktuell kväll. Ingen föranmälans behövs till kursen. Kursavgiften betalas på plats. Kursen är öppen för både nya och mer erfarna dansare.

Läs vidare på sidan för kurser >>>

 

Folkmusik är intimt sammankopplad med dans. Felankvällarna inleds 18:30 med 45 minuter dansstuga (undantag kan förekomma). Det är olika danstema varje Felankväll. Det kan variera mellan vals, shottis, polska och hambo.

19:30 följer konsert och sedan är det dans till levande musik under resten av kvällen fram till midnatt. Mer omfattande kurser i dans erbjuds också regelbundet.

Stillbild ur folkdansvideon "Connection - Flow and Contact"

Stillbild ur folkdansvideon ”Connection – Flow and Contact”

Ett exempel på hur folklig dans kan se ut och upplevas framgår av videoklippet nedan där människor, musik och dans vävs tätt samman.
Dansare; Johanna Levin / Michael Ågren
Spelman;  Jörgen Stenlund
Producent; Jörgen Stenlund
Foto; Agnes Stenlund
Inspelning; Andreas Beskow
Assistent; Sören Reinered

Alla är välkomna på dansgolvet, oavsett om man är nybörjare eller van dansare, oavsett om man göra sina första danssteg i en polska eller om man eftersträvar att i första hand hitta det bästa samspelet i stunden tillsammans med danspartnern och den musik man dansar till.

Comments are closed