2018-10-13 Ulrika Bodén

20181013

Ulrika Bodén med Emma Ahlberg och Daniel Fredriksson
Te berga blå – Lockrop, vallmusik och sånger i skogen

Ulrika Bodén – sång, dulcimer, härjedalspipa
Emma Ahlberg – femsträngad fiol
Daniel Fredriksson – mandora, moraoud och mandola

Till Felan kommer Ulrika med två av sina favoritmusiker, Emma Ahlberg Ek och Daniel Fredriksson som båda medverkar på skivan. Två musikanter med fötterna i traditionsmyllan i Medelpad respektive Västerbotten, med starkt personligt uttryck och fantasifull genommusikalitet. Tillsammans skapar de en varierad och energifylld konsert med vackra sånger, intensiva låtar och kraftfulla lockrop.

Ulrika Bodén är en mångsidig musiker som har de ångermanländska visorna nära hjärtat. Med sitt uttrycksfulla sångsätt räknas hon till en av landets främsta folksångerskor och anlitas som solist och med sina band såväl i Sverige som utomlands. Ulrikas senaste album är prisade skivan ”Te berga blå”, en kärleksfull hyllning till vallmusiken och dess traditionsbärare – kvinnorna.

Sångkurs samma dag

Sångkurs med Ulrika Bodén
Välkommen på kurs med folksångerskan Ulrika Bodén. Efter en skön uppvärmning av kropp och röst lär Ulrika ut ett par av sina favoritsånger. Utifrån dessa visor jobbar vi med vad det egentligen är som skapar det folkliga sångsättet – klang, rytmik, frasering och utsmyckningar. All utlärning sker på gehör och du behöver inte kunna noter för att vara med, bara vara sångsugen och nyfiken på att lära dig mer om vår fina sångskatt!

Comments are closed