2015-11-14 ODE

Olle Linder – gitarr, slagverk och sång.
Emilia Amper – nyckelharpa och sång.
Dan Svensson – slagverk, gitarr och sång.

ODE är en nybildad grupp som består av tre toppmusiker som var och en har låtit tala om sig: Emilia Amper (nyckelharpa och sång), Olle Linder (gitarr, slagverk och sång) och Dan Svensson (slagverk, gitarr och sång).

Under dagen hålls danskurs med danspedagogen Petra Eriksson och fiolspelmannen Gustav Gärskog >> se Kurser

ODE_pressbild1_Foto_Henrik_Peel

Emilia Amper är en prisbelönad kompositör, riksspelman och regerande världsmästare i nyckelharpa. 2013 korades hon till Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan samt nominerades till både Grammis och Manifestpriset för solodebuten Trollfågeln. Hon har tidigare vunnit norska Spellemannsprisen och blivit nominerad till två amerikanska Grammy awards tillsammans med kammarorkestern TrondheimSolistene.

Många har sett Olle Linder spela tillsammans med folkmusikcelebriteter som Ale Möller, Sofia Karlsson och Lena Willemark. De senaste åren har han varit en given del av det supermusikaliska turnépaketet Jul i folkton. Då och då hoppar han även in och spelar med så vitt skilda artister som Anne-Sofie von Otter, Simone Moreno och Tomas Ledin.

Dan Svensson är en extremt nyfiken och hett eftertraktad multiinstrumentalist och känd genom grupperna Alla Fagra, Tarabband, Nordic Raga och YÖLARiiS. Han är en svängmästare på allehanda slagverk och en gudabenådad sångare som låter influenser från svensk, västafrikansk, arabisk och persisk musik mötas med mycket improvisation och lekfullhet.

ODE

Gruppen skriver sitt eget material och framför det på ett sätt som får golven att gunga och taken att lyfta. När Olle, Dan och Emilia spelar tillsammans uppstår en magi som får hjärtan att öppnas och klockor att stanna. I ögonblicket, med ny musik i absolut världsklass.

ODEs genuina respekt och intresse för människor märks på deras förhållningssätt, där öppenhet och glädje är en naturlig del av processen. Gruppen skriver sitt eget material och framför det på ett sätt som får golven att gunga och taken att lyfta. För hur mycket man än vill teoretisera handlar det till sist om att musiken svänger och berör.

Facebook fanpage > www.facebook.com/odemusik

Comments are closed.