Kurser

Kursprogram våren 2020!

Vi fortsätter med vår populära kursverksamhet och erbjuder även denna termin ett kurstillfälle varje ”Felanlördag”.

Priset för att delta är 250 kr per kurs.
Anmälan till Sensus – via länk nedan

Danskurs : Från Öst till Väst

25 januari kl 12:00-16:00 / Plats Teaterladan, Wadköping. 
Dansinstruktörer Torbjörn Sjöberg och Yvonne Hansen

Torbjörn och Yvonne kommer under kursen ta med dig som dansare in i den värmländska polsketraditionen. Vi kommer att dansa polskor från Klarälvsdalen. Men för att se kontrasterna kommer du som dansare också att få kasta dig österut och prova på att dansa några härliga Uppländska bondpolskor.

Torbjörn Sjöberg och Yvonne Hansen är sedan många år tillbaka etablerade dansinstruktörer inom såväl folkdans som annan dans. Hos oss på Felan har de under 2019 haft flera uppskattade och välbesökta kurser. De jobbar alltid med individen i centrum och får dig som dansare att lära känna alla detaljer i ditt danssteg! 

Anmälan till kursen kan ske enskilt likväl som i par.


Workshop med Tina Quartey och Spelrum

29 februari kl 11.00 – 14.45 / Plats Örebro Kulturskola, Vasagatan 9
I grupper som Filarfolket, Groupa och nuvarande trion Midgren, Skrobe & Quartey är Tina Quartey en stor profil i folkmusiksverige. Som slagverkare, med fördjupning i bland annat afrokubanska trumtraditioner, har Tina upptäckt hur lika de underliggande rytmiska strukturerna i afrokubanska rytmer och polska faktiskt är – och vilken nytta vi kan ha av begreppet »clave« även i de svenska dansrytmerna.

På workshopen får vi på ett lekfullt sätt dyka ner i triolpolska och slängpolska genom att förenas i en stor trum-session. Kanske testar vi även att sätta ihop detta med något ur Spelrums ordinarie repertoar! På kvällen fortsätter festen på Felan, missa inte det!
https://www.facebook.com/events/506544049974265/

OBS! Workshopen utgår främst från spel på conga. Om du har en eller flera congas, så tag med! Om du inte har kommer trumma finnas att låna om du anmält dig i förväg via formulär och angett att du behöver låna. Det finns ett begränsat antal lånecongas, så först till kvarn gäller! (Ta med ditt vanliga instrument också, det kommer finnas utrymme för det efter lunchpausen.)


Inställt!

Helgkursen med Adrian Jones och Kjell-Erik Eriksson återkommer hösten 2020.

3-5 april / Plats Örebro Kulturskola, Vasagatan 9

Kurs 1: Klassisk låtutlärning av låtar från Jämtland med Kjell-Erik Eriksson.
Lördag 4/4 kl. 10-16
Söndag 5/4 kl. 10-13

Pris 250 kr

Kurs 2: Adrian Jones lär ut verktygen och konsten att skapa sina egna andrastämmor.
Fredag 3/4 kl. 18-20
Lördag 4/4 kl. 10-16
Söndag 5/4 kl. 10-13.

Pris 400 kr

OBS! Deltagare kan endast delta i en av grupperna, inte båda. Måltider ombesörjs av deltagarna.


Inställt!

Barndanskurs med Maria Svensson Matzen och Karin Nordberg

9 maj kl 10:00-11:30 / Plats Teaterladan, Wadköping
Traditionella sång- och danslekar med Maria Svensson Matzen och Karin Nordberg. Kursen vänder sig till barn från 4 års ålder, föräldrar och syskon, alla är välkomna att deltaga. Det blir en förmiddag fylld med glädje, lek, sång och dans. Vi provar på långdanser, ringlekar och danser som rest genom årtionden. Välkomna!


Inställt!

”Dansaren & Spelmannen” –
Danskurs med Maria Svensson Matzen

9 maj kl 13:00-16:00 / Plats Teaterladan, Wadköping.
Har du, som dansare, möjlighet att påverka musiken på dansgolvet? Hur lyssnar spelmannen på dig som dansare? Välkommen till en danskurs med fokus på kommunikation. Spelman Karin Nordberg.

Varmt välkomna!!

Comments are closed.