2018 02 10 – Hazelius Hedin / (Årsmöte 18:00)

Årsmöte 18:00 på Loftet i Wadköping
Konsert 19:30 i Teaterladan, Wadköping

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol och gitarr.
Johan Hedin – sopran- och oktavnyckelharpa, cittern och sång.

Hazelius Hedin är en komplett och färgstark duo som med bländande briljans, sällsynt innerlighet och ett makalöst driv fyller de svenska danslåtarna och visorna med musik som fängslar och berör.

Hazelius Hedin

Duon har senaste åren har de skördat fantastiska framgångar på den svenska och internationella folkmusikscenen, och rönt stor uppskattning även långt utanför genregränserna.

2018 firar Hazelius Hedin tio år på scenen tillsammans! Och det firar de genom att i mars släppa sitt tredje album.

På albumet och i vårens turnéprogram finns texter om tro, hopp och kärlek, men också skildringar om folks slit och strävanden, om emigration och avsked. Framför allt ger sångtexterna perspektiv på vår tid och våra egna liv. Här finns även ett antal ljuvliga instrumentallåtar, spelade med den outgrundliga magi som kännetecknar duon Hazelius Hedin.

Esbjörn Hazelius – sång, cittern, fiol och gitarr

Multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har medverkat i Jul i Folkton, spelat i band som Quilty och Eitre och var musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson i flera år. 2009 släppte han äntligen sitt soloalbum och 2010 var Esbjörn nominerad för Grammis, Manifestpriset och kammande hem pris för Bästa Utgåva på Folk & Världsmusikgalan. Senaste året har Esbjörn varit artist in residence på Musikhögskolan i Malmö, och konstnärlig ledare för Stockholm Folk Festival på Hesselby slott. Han har även producerat Tomas Ledins album Höga Kusten, samt varit kapellmästare för Höga Kusten Kapellet på Skandinavienturné tillsammans med Ledin.

Johan Hedin – sopran- och oktavnyckelharpa, cittern och sång

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare och låtskrivare som blivit förebild för många genom sitt sätt att hantera sitt instrument. Han är aktiv som medlem och initiativtagare till folk/barockensemblen Silfver och världsmusikgruppen Bazar Blå, samt framträder tillsammans med konsertorganisten Gunnar Idenstam och har tidigare samarbetat med Ale Möller, Jonas Knutsson m.fl. Johan har spelat in ett tjugotal plattor varav två soloalbum i eget namn.

 

Sociala medier

Webbplats >> hazeliushedin.com
Webbplats >> johanhedin.com

Facebook fan-page >> Hazelius Hedin

Felans Årsmöte 2018

Innan konsert klocka 18:00 är medlemmar varmt välkomna att medverka på årets årsmöte. Årsmötet hålls på Loftet. Det bjuds på smörgåstårta.

Ingen danskurs innan konsert denna gång

Comments are closed.