Ulrika Gunnarssons Trio – Årsmöte 20110212

Felans årsmöte klockan 18.00
Konsert klockan 20.00

20110212UlrikaGunnarssonTrioUlrika Gunnarsson är från Småland och mycket influerad av småländsk folkmusik. Hennes specialområde är trallen.

I Ulrika I Gunnarsson Trio ingår även Esbjörn Hazelius (cittern, fiol) och Anders Löfberg (fiol, cello, kontrabas).

Sagt om Ulrika Gunnarsson och skivan Trall:

“Hon behärskar på ett avspänt sätt trallningens egenartade stavelser och speciella språk och gör med sin varma böjliga röst trallen både spännande och varierad. Det rytmiskt intrikata sväng hon har i låtarna visar den kvalitet hon har som fullfjädrad trallare.”

Gunder Wåhlberg, LIRA 2009-04-10

“Hon levererar en uppsjö av stavelser, trioler och variationer på temat. Rösten används som ett instrument och det är så vackert…När Ulrikas röst ingår allians med fiol, bas, cittern och cello blir det ibland svindlande vackert.”

Winnie Gravlund, Helsingborgs dagblad 2009-05-29

“Den här kvinnan ska man verkligen dansa till när hon trallar! Något mer njutbart, medryckande och svängigt får man leta efter… Det är en imponerande sångteknik hon har i de snabba polskorna, hennes röst har självförtroende, djup och vighet på höjden. Hon är en mästare på trioldrillar, har stor variation på stavelserna och andningstekniken är otrolig.”

LIRA, Alexandra Ullsten 2009-06-14

“Ulrika Gunnarsson har ersatt fiolen med vokal trall och gör det så virtuost och fint så att själva Näcken trillar av stenen… Det här är stort.”

Ulf Johansson, Göteborgsposten 2009-06-12

“Det är gott om nyanser, temposkiften, variationer i trallen och i en del av sångerna ställs rösten snyggt mot cittern och cello eller fiol. Det är livfullt och snyggt. En typ av genuin folkmusik som jag gillar skarpt.”

Tommy Granlund, Östran 2009-0703

– “Men allerstørst indtryk gør det nu, at Gunnarsson har besluttet til ikke at holde igen på sin stemme. Hun synger af karsken bælg, også på solonumrene. Rent og pænt og disciplineret, men nu og da uden sikkerhedsline.”

Michael Sommer, Root Zone 2009-06-24

“Resultatet är mycket tilltalande, en av de färgstarkaste vokala folkmusikskivorna på senare tid.” Ulf Gustavsson, Upsala nya tidning 2009-06-14

“Hon är en skicklig instrumentalist lika skicklig med rösten som vilken fiolspelman som helst. Trallar melodiskt och rytmiskt både svårare och mer innerliga låtar.”

Peter Ahlbom, Spelmannen 2009 nr 2

“TRALL måste vara sommarens album i genren svensk folkmusik!”

BE, Hifi 2009 nr. 7-8

Comments are closed.