Irmelin

Med passion, innerlighet och tätt samstämda röster framför vokaltrion Irmelin sina sånger där ett mångfald av känslouttryck och improvisation ger liv till såväl traditionell folkmusik som nykomponerad.
Irmelin bjuder sin publik på både tillbakablick och framtidsutsikt. Sånger hämtade från gruppens senaste album UPP (release våren 2020) samsas med pärlor från tidigare repertoar. Trion har under två decennier färdats med den nordiska folkmusiktraditionen runt om i världen. De tre rösterna sträcker sig från den vassaste kulningston till den innerligaste fras. Irmelin har förmågan att beröra sin publik och kombinera många olika känslostämningar. Genom åren har trion nyfiket och experimentellt utvecklat ett alldeles eget sound som inte går att återfinna någon annanstans.

Irmelin har gett ut fem album och trions medlemmar är välrenommerade yrkesverksamma sångerskor. De har turnerat i Europa, Asien och Nordamerika och sjungit på konserthus, kulturhus, kyrkor, festivaler och teaterscener samt gjort framträdanden i TV och radio m.m.

Eva Rune – sång
Maria Misgeld – sång
Karin Ericsson Back – sång

Comments are closed.