Elin & Sunniva ur RIM Folk Quartet

Sunniva Abelli – nyckelharpa och sång
Med närvaro, lekfullhet och varm klang utforskar Sunniva Abelli mellanrum och kärna. Poetiska texter och melodier med fokus på rytmik och improvisatorisk frihet präglar Abellis musik.
Sunniva Abelli, nyckelharpa och sång, är utbildad i folkmusik på konstnärlig masternivå, bland annat på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon har hörts senaste åren i grupperna Rim och Tradpunkt men är även aktiv i andra samarbeten och som soloartist. 
Genom sin uppväxt i Stockholm i en familj full av kulturutövare har hon fått med sig ett spektrum av olika stilar, grundat i ett folkmusikaliskt språk. Huvudgenren är svensk folkmusik, med ett hjärta som klappar extra för Västerbottnisk musik. Sen ett antal år tillbaka är hemorten Umeå.

Elin Jonsson – fiol och loopar
Elin Jonsson spelar modern folkmusik med inslag av pop och minimalism. Med en fiol och loopar väver hon samman sitt eget ljudlandskap. Här finns plats för såväl groovigt, avskalat dansbeat som stillsamt reflekterande fiolballader. Med sitt virtuosa spel och gedigna sväng skapar Elin finurliga arrangemang med sin fiol och röst.
Elin Jonsson från Strömsund i norra Jämtland är riksspelman på fiol. Uppvuxen i en spelmansfamilj blev folkmusiken och främst traditionsmusiken i Jämtland en naturlig del av livet. Det är på denna grund som Elin skapar sin musik och hon hämtar inspiration från vardagens små guldkorn som att dricka kokkaffe i skogen eller susa fram med en spark på en glittrig vinterväg. Elin spelar även i norsk-svenska gruppen Rim och är känd för sitt dansanta och traditionsmedvetna spel. Elins solodebutalbum Drömmaren släpptes i mars 2021 och fick ett varmt mottagande.

Comments are closed.