2015-09-26 Daniel & Emma

Emma Reid – fiol och altfiol
Daniel Reid – sopran- och barytonsaxofon

När allting runt omkring oss blir större, vildare och stessigare så slår Daniel & Emma ett slag för det enkla, intima och personliga. Paret Reid bjuder på ärlig och upplyftande ung folkmusik. Det otroligt täta samspelet dem emellan ger plats för improvisation och frihet, och publiken får ett magiskt, nära möte med musiken och artisterna. Trots det lilla formatet så skapas en stor variationsrikedom i dynamik, klanger och sväng.

Emma Reid och Daniel Reid

Daniel är en av Sveriges pionjärer med att spela folkmusik på saxofon. Han är en mångfacetterad musiker med klassisk bakgrund och är lika hemma som solist till stråkkvartett, i ett världsmusikband eller som musikalisk ledare för teatrar. Han briljerar på scen tillsammans med Golbang, FAB, Roger Tallroth Band mm.

Emma har sina rötter i både den engelska och svenska traditionen. Idag är hon ett etablerat namn med otaliga scenframträdanden i bagaget. Emmas personliga spelstil och förmåga att tala genom fiolen gör henne till en enastående musiker. Hon spelar med bl.a. Ellika Frisell, May Monday (Karen Tweed, Roger Tallroth och Timo Alakotila) och Malin Foxdal.

Daniel & Emma har spelat på stora och små scener i Sverige och Storbritannien. Deras debutalbum Innerligheten har rosats av kritiker och spelats i radio på båda sidorna av Nordsjön.

Webbplats > http://danielemma.se
Lyssna > http://danielemma.se/shop
Facebook FanPagefacebook.com/danielemmareid

Comments are closed.