2014-11-15 Rydvall/ Mjelva – Jonsson/Haas

Erik Rydvall, nyckelharpa
Olav Luksengård Mjelva, hardingfela
tillsammans med
Lena Jonsson, fiol
Brittany Haas, fiol

RMJH - Rydvall/Mjelva - Jonsson/Haas / Fotograf; Peter Lloyd

RMJH – Rydvall/Mjelva – Jonsson/Haas / Fotograf; Peter Lloyd

Den svensk-norska duon Rydvall/Mjelva och den svensk-amerikanska duon Jonsson/Haas ger sig i november ut på en gemensam turné i Sverige. På nyckelharpa, hardingfela och två fioler blir det ett gnistrande spelmansmöte mellan virtuost hallingspel, livliga nyckelharpstoner och impoviserande old-time-solon.

Rydvall/Mjelvas debut-cd ”Isbrytaren” släpptes under 2013 och den kammade i princip hem full pott med grammisnominering i Norge, Folkelarmspris för årets traditionella album 2013 samt pris för ”årets album” på Folk och Världsmusikgalan i Sverige.

Lena Jonsson och Brittany Haas möttes när Lena studerade på Berklee Collage of Music i Boston under 2012 och har sedan dess etablerat sig som duo både i USA och Sverige. Deras efterlängtade debutalbum släpps under början av 2015. Kvartetten Rydvall/Mjelva/Jonsson/Haas gjorde ett bejublat premiärframträdande under Ransäterstämman i juni och ser nu fram emot att möta publiken på nytt.

Turnén möjliggörs av ett stöd från Statens Musikverk.

Kvällen inleds som vanligt redan klockan 19:00 med dansutlärning; då spelar Pehr Falkenström. Han kommer senare på kvällen att leda allspelet.

Olof Eriksson och Anna Hesselbom är kvällens pausmusiker.

Varmt Välkommen!

Sociala medier

Facebook Fanpage >> Rydvall/Mjelva
Webbplats >> Rydvall/Mjelva
Webbplats >> Lena Jonsson

Video med duon Jonsson/Haas

Video med duon Rydvall/Mjelva – Beethovens polska

Comments are closed.