2013-09-21 Triller

Pontus Estling, klarinett och munspel,
Erik Ronström, gitarr
Sheshti Johansson, fiol
Jens Linell, slagverk.

Musik kan vara spännande, och för Triller är detta en självklarhet. Trillers musik är oförutsägbar och samtidigt präglad av humor och nyfikenhet; lyssnaren dras med in i en okänd dimension inom folkmusiken.

Ensemblen är starkt förankrad i den svenska folkmusikens tradition. Med gamla låtskatter från arkiven uppblandad med nyare låtar med groove har gruppen satt otaliga dansgolv i gungning.

Medlemmarna har även bred erfarenhet från andra musikgenres, så bli inte förvånad om en turkisk tonskala smyger sig in i en polskedans, eller om en rumänsk melodi vävs ihop med en egen komposition… eller förresten.. låt dig bli förvånad – bli överraskad och road. För det går inte att undvika när Triller spelar.

Triller_press_ute

Pontus Estling, Erik Ronström, Sheshti Johansson och Jens Linell är musiker med olika bakgrund som samlats kring sin strävan att låta den svenska folkmusiken andas, vara levande och utvecklas. De förmedlar sin kunskap uppblandad med nyfikenhet. Så visst finns det även saker som är förutsägbara med Triller; såsom värme och spelglädje.

TrillerFoto: Roland Hejdström

Hemsida triller.se
Facebook facebook.com/trillerfolk
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/2102986″ params=”” width=” 100%” height=”345″ iframe=”true” /]
Lyssna även till albumen Gryning (2008) samt Ryttaren (2012) på Spotify


Bild från konsertkvällen på Felan / Foto: Anna-Lotta Hedin

Comments are closed.