2017-10-14 Anders Norudde och Per Saxholm

Anders Norudde och Per Saxholm -konsert och dans
Dansutlärning 18:30 – Vals (?)

Anders Norudde – Fiol, Viola d’amore, Moraharpor och svensk säckpipa
Per Saxholm – 
Fiol och Durspel

Anders Norudde Per Saxbom

Anders Norudde Per Saxbom

Anders Norudde

är född 1960 och uppväxt i Degerfors. Började med folkmusik i 18-årsåldern och ville lära sig de flesta folkmusikinstrumenten. Är lokahistoriskt intresserad och nyfiken på musiken som spelats i hemtrakten. Startade på 1980-talet folkmusikgrupperna Blå bergens borduner samt Hedningarna. Under samma tid så träffade han Per och har sedan dess spelat med, samt dokumenterat Per och hans rika repertoar med tillhörande berättelser..

Per Saxholm

är född 1959 i Karlskoga och bott mestadels i Östvärmland. De musiserat mycket i barndomshemmet där Per lyssnade pch spelade utan att veta att det kallades folkmusik. Det spelades låtar; eller “beter”, som det kallades på på karlskogamål – med bl.a. mors morbror Edvin Hammarbäck, Uno Erhage och Gunnar “Värsvikarn” Nilsson. Per fick ofta ta musiken direkt utantill, då gubbarna inte tyckte om att bli inspelade.

********************************************************************

Enligt Felans höstprogram skulle Anders Eriksson, Håkan Olsson och Urban Andersson hålla konsert denna kväll –  de har tyvärr fått ställa in sin medverkan, pga sjukdom.

Ej spelkurs tidigare på dagen; som annonserats i program

Comments are closed.