2017-09-30 Västanå Teater – Livs levande

Livs levande – en poetisk resa/föreställning – sedan dans med öppen spellista

(Dansutlärning 18:30 – Polska)

Poeten Ismael Ataria och musikern Sophia Stinnerbom möts i en föreställning där ord och ton står sida vid sida. Det poetiska och musikaliska utgör grunden för den berättande helheten.

Livs Levande / Ismael Attaria och Sophia Stinnerbom

Livs Levande / Ismael Attaria och Sophia Stinnerbom

Om föreställningen:

Varmt välkomna till en resa där dröm och vardag smälter samman. Föreställningen är ett möte mellan två spelmän, den ene med ord och den andre med musik. Tillsammans kommer de ta med oss till en plats där livet vibrerar av magi, känslor och fantasi. En plats där vi kan känna oss livs levande. Poeten Ismael Ataria och musikern Sophia Stinnerbom möter varandra i en föreställning där ord och ton står sida vid sida. Där det poetiska och musikaliska utgör grunden för den berättande helheten.

Sophia Stinnerbom

Sophia Stinnerbom

Sophia Stinnerbom

Sophia Stinnerbom är musiker och kapellmästare på Västanå Teater sedan 2001. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Det Fynske Musikkonservatorium i Odense, Danmark.

Hon har turnérat i olika sammanhang främst i Skandinavien och Europa under 20 års tid. Medlem i banden Stinnerbom Stinnerbom Dubé och Västanå Orchestra. Medverkar på en rad olika inspelningar bland annat Stinnerbom Stinnerbom Dubé – Beardo, Magnus Stinnerbom – Lomjansguten, Outhouse Allstars – Live at Ransäter med flera.

Konstnärlig ledare tillsammans med Magnus Stinnerbom för Västanå Folk Festival som arrangerades första gången sommaren 2016.


Ismael Ataria

Ismael Ataria

Ismael Ataria

Ismael Ataria är poet och artist. Han är född och uppvuxen i Värmland och har gjort hundratals framträdanden över hela landet.

Ismael har gett ut flera böcker och skivor. På Heidruns förlag har han bland annat utgivit Bokstavsängeln – Asfalt, stjärnor och allt däremellan.

Ismael Ataria har mottagit flera priser och utmärkelser, bland annat Region Värmlands Litteratursstipendium 2014 och Landstingets Frödingstipendium 2016.


Konstnärligt team:

Texter: Ismael Ataria
Musik: Sophia Stinnerbom
Regi: Leif Stinnerbom
Scenografi: Bo Jonzon
Kostym: Inger Hallström Stinnerbom
Grafisk form: Per Hardestam
Foto: Olle Hallström

Comments are closed.