Wadköping Sommar 2015

Lördagar under juli kl. 15:00 – Torget i Wadköping

4/7 – Lunga
11/7 – Salikon
18/7 – Lasersköld & Sandstorm
25/7 – Simon Nyberg och Per Eckerbom

2015-07-04 Lunga

LungaDen unga folk -och visduon ”Lunga” består av Cecilia Tillberg (sång) och Tom Rudberg (gitarr, bouzouki, mandolin, banjo och sång) som träffades på Sjöviks folkhögskola 2012. Cecilia har sina rötter inom jazz/country och Tom är en multiinstrumentalist som numera studerar klassisk sång på Örebro musikhögskola. Tillsammans tolkar de folkmusik och visor från mestadels Sverige med inslag från Irland och USA.

 

2015-07-11 Salikon

SalikonFolkmusikduon Salikon består av det äkta paret Erik Backéus och Linnea Mason. De spelar en blandning av traditionell spelmansmusik och egenskrivna låtar. Den något annorlunda instrumentkombinationen 5-strängad viola och sopransaxofon ger dem ett unikt sound och deras olika musikaliska bakgrunder inom klassisk musik och jazz kan ofta höras i deras arrangemang och låtar.

 

2015-07-18 Lasersköld & Sandstorm

Lasersköld & SandstormLasersköld & Sandstorm består av Mattias Larsson Sköld och Helena Sandell. Helena är musiker med inriktning på folk- och världsmusik. Mattias är psykologstudent som på folkmusikstämmorna känns igen på sin synt som han bär runt halsen. Tillsammans skapar de röjig folkmusik, en blandning mellan gammalt och nytt, improvisation och tradition.

 

2015-07-25 Simon o Per

Simon o PerPå gitarr och fiol framförs låtar med utgångspunkt i den svenska folkmusiktraditionen. Simon och Per är båda frilansande folkmusiker och undervisar tillsammans på Lunnevads folkhögskolas folkmusiklinje. Örebroare kan  även känna igen Simon Nyberg som en av  medlemmarna i  Örebrogruppen Tullamore Brothers.

Comments are closed.