2015-01-17 Jaerv

Joel Hagen – flöjt, sopransaxofon, sång
Anders Bergsten – kontrabas, nyckelharpa, sång
Harald Nilsson – gitarr, sång
Markus Gustavsson – fiol, sång
Tobias Hedlund – slagverk

Jaerv_Walk_760

Jaerv är en prisbelönt kvintett som sjunger och spelar utåtriktad, energifull och innerlig folkmusik med influenser från pop och jazz. I genuin spelglädje skapar de sina virvlande melodier med såväl instrument som sina fem röster där den varma, breda vokalklangen ger dem en särprägel i svensk folkmusik.

Femstämmiga kärleksvisor blandas med kraftfulla polskor och fria improvisationer där samklang, rytm och scenisk energi inte lämnar någon oberörd.

De har turnerat i många olika sammanhang i USA, Skottland, Irland, Norge och Sverige och har arbetat tillsammans med bl.a. Sofia Karlsson, Göteborgs Symfoniker och Vocal Art Ensemble. De är kända för sina medryckande livekonserter och den unika mixen av vokal och instrumental nordisk folkmusik.

I januari 2009 släpptes deras första studioalbum Inrikes och i maj 2014 kom deras andra mycket uppmärksammade och kritikerrosade album, Vol 2.

Lyssna till albumet Vol. 2 www.jaerv.com/new-album/

 

…det är snyggt spel, idel fina låtar och arr. Mycket begåvade musiker som dessutom sjunger förbålt fint. Onödigt bra!
— Spelmannen nr 2/2014

De sjunger, spelar och berättar och är så fruktansvärt bra. De slår knockout på publiken!
— Susanne Rydén – konstnärlig ledare Smålands Kulturfestival

Kvintetten är utmärkta instrumentalister, med stora influenser från jazz och pop, och gör arrangemang som är riktigt effektiva hjärnplåster/…/Jaerv gör de traditionella låtarna på ett uppfriskande, nytänkande sätt.
— Musiktidningen Lira 27/5 2014

Comments are closed.