Sommarkonserter juli 2014

2014-07-05 Sofie Skogh och Hannah Lindgren
2014-07-12 Duo Systrami
2014-07-19 Apex
2014-07-26 Simon Nyberg & Per Eckerbom

Klockan 15:00 varje lördag i juli kommer det hållas gratiskonserter med folkmusiktema på Cafégården i Wadköping; i arrangemang av Felan.

Lördag 5 juli Sofie Skogh och Hannah Lindgren.

Två skickliga elever på musikhögskolan som nu bildar ljuv och nyskapande musik tillsammans.

Lördag 12 juli –  Duo Systrami

Med ett rivigt och bestämt samspel bildar systrarna Fanny och Klara denna stråkduo som vann pris som Årets Unga Folkmusikband 2013.

Duo Systrami är tvillingparet som med sina stråkinstrument och sitt samspel skapar distinkta och rytmiska arrangemang. Med rötterna i de ångermanländska skogarna låter de sig inspireras utav stormar, isar och hav. Med systrarna på scen vet man aldrig vad som väntar bakom hörnet; det som börjar i en stillsam melodi kan i nästa sekund ersättas av ett rivigt beat. De kanske rentav stämmer upp i sång! Systrami kan reglerna och bryter dem som de behagar. Samspelet och kasten mellan genres gör Duo Systrami omöjligt att kategorisera eller sätta i något fack. De flyger som de själva vill, dock alltid tillsammans.

Facebook > Duo Systrami

Lördag 19 juli 15:00 – Apex

Apex - Erik och Anna-Maria

Apex – Erik och Anna-Maria

En klassisk violast och en jazzsaxofonist spelar livliga polskor, smäktande brudmarscher och dansanta valser från Uppland.

Apex är en folkmusikduo med rötter i Uppsala och består av Anna-Maria Lundström och Erik som tillsammans spelar livliga polskor, smäktande brudmarscher och dansanta valser. Allt i lekfulla arrangemang där vad som helst kan hända.

Anna-Maria är i grunden klassisk violast och violinist. Hon spelar det hon tycker är roligt och det kan bland annat bli en härlig blandning av klassiskt, folkmusik och pop. När det inte övas skalor, stråkteknik och en och annan polska i övningsrummet ägnar hon gärna tiden till att umgås med vänner, fotografera och dricka många och stora koppar te. Ett yrväder i raggsockor som pratar fort och mycket och alltid har nära till skratt.

Erik är i grunden jazzsaxofonist men hans aldrig sinande nyfikenhet för ny musik har fört honom in i den svenska folkmusiken som han nu ivrigt spelar på både saxofon och klarinett. När det inte spelas polskor och jazz sitter Erik hemma i sin lilla stuga i skogen och mediterar eller är ute och gräver i trädgårdslandet. Stillsam filosof och sökare efter svar på livets stora frågor.

webbplats > www.annamarialundstrom.se

Lördag 26 juli Simon Nyberg och Per Eckerbom

På gitarr och fiol framförs låtar med utgångspunkt i den svenska folkmusiktraditionen. Simon och Per är båda frilansande folkmusiker och undervisar tillsammans på Lunnevads folkhögskolas folkmusiklinje.

Örebroare kanske möjligen även känner igen Simon Nyberg som en av två nya medlemmar i ”Irländska” Örebrogruppen Tullamore Brothers.

Comments are closed.