2014-09-20 Ahlberg, Ek & Roswall

Emma Ahlberg, fiol
Daniel Ek, gitarr
Niklas Roswall, nyckelharpa, moraharpa

Ahlberg, Ek & Roswall spelar folkmusik från Medelpad och Skåne, både traditionella låtar och nya, egenkomponerade låtar med influenser av allt från barock till pop.

Ahlberg, Ek & Roswall - Fotograf; Anna Gullmark

Ahlberg, Ek & Roswall – Fotograf; Anna Gullmark

Emma Ahlberg kommer från Sundsvall och är uppvuxen med folkmusiken. Hon började tidigt spela fiol och numera, efter studier vid bla KMH , framträder och undervisar hon regelbundet och är medlem i ett flertal svenska grupper, bl.a Limbohofvet, Mission Melpa, LilyMountainBand. Sommaren 2010 blev hon riksspelman på Medelpadslåtar.

Daniel Ek är född och uppvuxen i lappländska Vuollerim. Han började spela gitarr redan som åttaåring och har studerat klassisk gitarr på musikhögskolan i Piteå. Förutom det klassiska gitarrspelet har Daniel också ägnat sej åt både renässansluta och elgitarr och spelar dessutom svensk säckpipa. Daniel är nu verksam som gitarrpedagog och musiker, i bla Ranarim och Göran Månsson band.

Niklas Roswall kommer från Norra Kverrestad i Skåne. Efter att ha börjat spela folkmusik på fiol blev det snart nyckelharpa som gällde. Niklas blev riksspelman 1992 och världsmästare på kromatiskt nyckelharpa 1996. Sedan avslutade musikerstudier på KMH i Stockholm är han verksam som folkmusiker i en rad olika sammanhang, bla i Ranarim och Nyckelharporkestern, samt i duo med Ian Carr eller Jens Comén.

Webbplats > www.ahlbergekroswall.se
Facebook Fanpage > www.facebook.com/AhlbergEkRoswall

Comments are closed.