Eriksson & Jones

Denna Felankväll består endast av en längre konsert med Eriksson & Jones. Ingen dans denna kväll.

Kjell-Erik Eriksson från Offerdal och Adrian Jones från Siljansbygden är två välmeriterade spelmän. Tillsammans tolkar de sina favoritlåtar från Jämtland och Dalarna.

Kjell-Erik Eriksson är en av vårt lands främsta spelmän i grupper som Triakel, Hoven Droven och Breda Gatan, men också en traditionsbärare av jämtska låtar. Kjell-Erik har sedan barnsben fascinerats av den jämtska folkmusiken, med traditionsbärare som Lapp-Nils och Olle Falk. Redan som ung besökte han och lärde sig låtar av en rad olika spelmän. Kjell-Erik är också en god berättare, med mängder av anekdoter från sina möten med musiker i Jämtlands byar och gårdar.

Adrian Jones är en bred och väletablerad stråkmusiker, med komposition och arrangering som specialitet. Adrian har en konstnärlig masterutbildning från Kungliga Musikhögskolan med viola och folkmusikalisk komposition som inriktning. Med sitt gedigna kunnande utforskar och utvecklar han musiken över genregränserna. Adrian undervisar regelbundet i ensemble, teori och instrumentellt både på högskolenivå och på olika folkhögskolor.

Kjell-Erik Eriksson – fiol
Adrian Jones – fiol

Comments are closed.